U bent hier

La Cannibale

“Mag jouw Ventoux de ultieme cyclosportieve zijn? Kies voor La Cannibale®.”

Ervaren wielertoeristen zetten dan weer hun tanden in La Cannibale®. Deze cyclosportieve steekt er net als de 1912 m hoge Mont Ventoux bovenuit. 173 kilometer, 6 cols en 4529 hoogtemeters* op en rond de Kale Berg. Deze Provençaalse uitdaging draagt niet voor niets de bijnaam van Eddy Merckx: de Kannibaal. Fiets je en pleine forme tijdens de voorbereidende Mijn Ventoux-dagen en verschijn op 23 juni 2012 haarscherp voorbereid aan de start.

In Malaucène heb je meteen een afspraak met de eerste col van de dag, de noordkant van de Mont Ventoux. Na de afdaling naar Sault volgt een lus van 100 kilometer over 4 kuitenbijters: col d’Aulan, col de Perty, col de Saint-Jean en col de l’Homme Mort. Terug in Sault voert de slotbeklimming je opnieuw naar het dak van de Kale Berg. Op de top wacht eeuwige roem.

Schrikt La Cannibale® je af? Sporta biedt ook La Cannibalette: 131 kilometer, 4 cols (inclusief twee keer Mont Ventoux) en 3525 hoogtemeters. Ook La Cannibalette start in Malaucène en finisht op de top van de Mont Ventoux, maar laat de col de Perty en de col de Saint-Jean links liggen. De inschrijvingsvoorwaarden en het programma van La Cannibale® en La Cannibalette zijn identiek. Als je al ingeschreven bent voor La Cannibale®, moet je niet signaleren dat je voor La Cannibalette kiest. Al ingeschreven voor Ventourist® en toch zin in de kortere versie van La Cannibale®? Mail naar info@mijnventoux.be.

*De fietspraktijk bracht Sporta tot deze cijfers. Het aantal hoogtemeters dat aanvankelijk gecommuniceerd werd, was gebaseerd op een theoretische routebepaling op basis van kaarten van het Franse Institut Géographique National (IGN).

www.flickr.com