wielertoerist

U bent hier

Wielertoerist

“Bepaal zelf hoe Mijn Ventoux jouw fietsambities inspireert.”

Gezond fietsen moet je leren. Wie de smaak reeds te pakken heeft, kan beginnen dromen van nieuwe, spannende uitdagingen. Met Ventourist® of La Cannibale® bepaal je zelf hoe Mijn Ventoux kleur geeft aan jouw sportieve aspiraties.

Spijker als Ventourist je fietsconditie bij en verover op 23 juni 2012 één of meerdere keren de mythische Mont Ventoux. Noteer dat Sporta op de drie bergflanken (Bedoin, Sault en Malaucène) gedurende 12 uur bevoorrading, medische alsook technische ondersteuning inzet. Voldoende tijd om de individuele klim naar het dak een of meerdere keren tot een goed einde te brengen.

Ervaren wielertoeristen zetten dan weer hun tanden in La Cannibale®. Deze cyclosportieve steekt er net als de 1912 m hoge Mont Ventoux bovenuit. 173 kilometer, 6 cols en 4529 hoogtemeters* op en rond de Kale Berg. Deze Provençaalse uitdaging draagt niet voor niets de bijnaam van Eddy Merckx: de Kannibaal. Fiets je en pleine forme tijdens de voorbereidende Mijn Ventoux-dagen en verover eeuwige roem op het dak van de Mont Ventoux.

La Cannibalette is een bijkomende optie voor geoefende fietsers: 131 kilometer, 4 cols en 3525 hoogtemeters. Het programma en de inschrijvingsvoorwaarden zijn identiek aan La Cannibale®. Ook La Cannibalette start in Malaucène, doet van daaruit de top een eerste keer aan, daalt naar Sault en finisht na een stevige lus in het achterland en de beklimming vanuit Sault op de top van de Mont Ventoux. Als je al ingeschreven bent voor La Cannibale®, moet je niet signaleren dat je voor La Cannibalette kiest. Al ingeschreven voor Ventourist® en toch zin in de kortere versie van La Cannibale®? Mail naar info@mijnventoux.be.

Kies nu:

 

*De fietspraktijk bracht Sporta tot deze cijfers. Het aantal hoogtemeters dat aanvankelijk gecommuniceerd werd, was gebaseerd op een theoretische routebepaling op basis van kaarten van het Franse Institut Géographique National (IGN).

www.flickr.com
Bestellen enkel mogelijk na inloggen